AV_smaakpupil_01_20

Smaakpupil helpt je weer te genieten van eten.

Bij smaakverlies gaat het eetplezier en daarmee de behoefte om te eten verloren. Juist wanneer je behoefte hebt aan gezonde voeding om aan te sterken of te herstellen, is goed eten van cruciaal belang. Smaakpupil helpt je daarbij en biedt concreet advies, afgestemd op jouw behoefte, smaak en situatie.

Michaels missie, kennis en werkwijze; maar dan in een app

Chefkok Michael van ’t Hoff maakt mensen graag blij met eten. Zijn kennis en ervaring zet hij ook in voor mensen die niet meer kunnen genieten van een maaltijd. Zo is Smaakpupil gestart op de afdeling oncologie van een ziekenhuis. Door te compenseren wat niet meer werkt, kan er weer smaakbeleving zijn. Voor patiënten die al een moeilijke tijd doorgaan een kleine opsteker. Zijn droom? Iedereen met smaakverlies opnieuw laten genieten van eten, want dat is mogelijk!

Wat begon als de methode van Michael die door middel van persoonlijk contact een smaakprofiel van patiënten opstelde, moet uiteindelijk een platform worden waarmee ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en particulieren zelfstandig aan de slag kunnen om hun patiënten weer met smaak te laten eten.

Ontdek Smaakpupil

Smaakpupil verrijkt niet alleen de maaltijd, maar ook de onderlinge relatie tussen voeding en de kwaliteit van het leven van onze cliënten.

Casper van der Most

Zorgorganisatie Riederborgh (Ridderkerk)

Onze missie

Mosterd na de maaltijd is een oplossing die te laat komt. Met Smaakpupil willen wij mensen met smaakverlies helpen op het moment dat het ertoe doet: tijdens de maaltijd.

Onze missie is niet om iemands smaak te herstellen, maar om de levenskwaliteit van iemand met smaakverlies te verbeteren. Smaakpupil is een praktisch hulpmiddel, geen theoretisch onderzoeksmiddel. De theorie achter smaakoptimalisatie is al enige tijd bekend en op die theorie is de methode van Smaakpupil ook gebaseerd. Maar een belangrijke nuance is dat Smaakpupil vooral gebaseerd is op de praktische toepassing van die theorie door chefkok Michael van 't Hoff.

AV_smaakpupil_13_20