michael-header-02_1_20170419_080410

Persoonlijk advies

Via deze website deel ik mijn kennis en ervaring zodat mensen die aan smaakverlies lijden, geholpen kunnen worden. U kunt contact met mij opnemen voor een kennismakingsgesprek, voor persoonlijk advies en organisaties kunnen mij benaderen voor workshops en lezingen.

Neem contact op

Persoonlijk advies

Smaakoptimalisatie

Als kok kook ik dagelijks voor grote groepen mensen en dankzij mijn ervaring kan ik goed aanvoelen wat in de smaak valt. Maar wanneer iemand zijn of haar smaak kwijt is, dan is een persoonlijke aanpak de enige oplossing.

Persoonlijke aandacht is voor mij de basis om smaak weer terug te kunnen vinden. Eerst moet ik leren welke smaken u lekker vindt en welke niet meer en op basis daarvan kan ik gaan combineren en experimenteren.

Smaak is een van de belangrijkste zintuigen. Er worden 5 smaken onderscheiden: zoet, zuur, zout, bitter en umami. Het netwerk van smaakpapillen op onze tong herkent of proeft deze smaken. Hoe iemand deze smaken ervaart, is ook sterk afhankelijk van geur en textuur.

Persoonlijke smaak

Om deze redenen is smaakbeleving bij uitstek persoonlijk. Iedereen ervaart smaak op een andere manier en zeker wanneer de smaakbeleving verandert vanwege een aandoening of ziekte, is het moeilijk om te bepalen welke smaken wel prettig zijn om te ervaren en welke niet. Bij sommige mensen smaakt ineens alles naar karton en ijzer, andere krijgen last van een pijnlijke mond of ervaren het eten van een boterham als het kauwen op een deegbal. Hierdoor kan zelfs de algehele eetlust afnemen.

Het is mijn doel om mijn passie voor koken over te brengen en mensen die geen smaak meer ervaren, of niet meer smaak ervaren zoals ze dat vroeger deden, te helpen om weer met smaak te genieten van een maaltijd. Hiermee hoop ik de kwaliteit van uw leven weer een stukje beter te maken.

Met smaak wil ik het leven verrijken.

Michael van 't Hoff

Quality of life

Combinaties

Hoe weet u welke combinatie voor u werkt? Door het uit te proberen.

Smaken verschillen en door een aandoening kan uw smaak ook nog eens veranderen. Daarom is het belangrijk om smaken te combineren en uit te proberen, zelfs smaken waar u wellicht zelf nooit voor zou kiezen. Op basis van mijn ervaring en expertise kan ik samen met u, door te experimenteren, uw smaak weer terugvinden.

Meer informatie?

michael-product-01_1_20170420_083437
Quality of life

Boodschappen

In de meeste supermarkten zijn de ingrediënten aanwezig waarmee u weer smaken kunt ervaren.

Maar wat moet u dan kopen? Ik zit gelukkig niet stil en ben momenteel bezig om u op dit gebied te helpen. Ik vertel u later meer hierover.

Meer advies?